ua en ru

В Україні з 20 грудня можна буде змінити оператора, зберігши номер

У Міністерстві юстиції зареєстровано рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку і інформатизації "Про затвердження Положення про надання послуг з перенесення абонентських номерів і використання персональних номерів".

У Міністерстві юстиції зареєстровано рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку і інформатизації (НКРЗІ) "Про затвердження Положення про надання послуг з перенесення абонентських номерів і використання персональних номерів". Про це говориться в повідомленні НКРЗІ.

Початок надання послуг з перенесення абонентських номерів і використання персональних номерів цим же рішенням НКРЗІ призначено на 20 грудня 2013 р.

Положення зареєстроване в Міністерстві юстиції Україна 05.07.2013 за № 1117/23649.

Читайте також: В Україні з сьогоднішнього дня абонплата за фіксований зв'язок виросте на 7-10%

Нагадаємо, раніше набули чинності технічні вимоги до телекомунікаційних мереж України із забезпечення надання телекомунікаційних послуг перенесення абонентського номера і користування персональним номером, затверджені наказом Адміністрації Державної служби спеціальному зв'язку і захисту інформації України.

Зазначимо, введення послуг на мережах фіксованого місцевого телефонного зв'язку передбачено з 1 січня 2015 р. за наявності відповідної технічної можливості комутаційних станцій і вузлів і у разі придатності власної телекомунікаційної мережі для взаємодії з ЦБД, а з 1 січня 2025 р. - в обов'язковому порядку.

Експерти відзначають недосконалість зазначеного рішення НКРЗІ. "Виходить, що заявку на перехід до іншого оператора від імені неавторизованого абонента може подати хто завгодно. Це створить можливості для шахрайства", - пояснює директор з корпоративного управління і контролю "МТС-Україна" Олег Проживальський.

Нагадаємо, в Україні з 1 травня 2013 р. абонентська плата за послуги фіксованого телефонного зв'язку виросла на 7-10%.