ua en ru

У коаліційній угоді прописано створення Військової поліції

Коаліційна угода передбачає створення в Україні Військової і муніципальної поліції в рамках проведення реформи правоохоронних органів.

Коаліційна угода передбачає створення в Україні Військової і муніципальної поліції в рамках проведення реформи правоохоронних органів. Про це йдеться в тексті угоди, яку було підписано 21 листопада партіями "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", Радикальна партія, об'єднання "Самопоміч" та ВО "Батьківщина".

Угода передбачає створення Військової поліції на базі Військової служби правопорядку у Збройних силах. Пріоритетними напрямами її діяльності будуть попередження та виявлення кримінальних правопорушень, вчинених військовослужбовцями. Військової поліції буде надано право здійснювати досудове розслідування всіх кримінальних правопорушень, вчинених військовослужбовцями, у тому числі безпосередньо в зоні ведення бойових дій.

"Військова поліція повинна мати статус військового формування з функціями забезпечення правопорядку і підпорядковуватися Начальнику Генерального штабу Збройних сил України", - наголошується в документі.

Крім того, в тексті угоди передбачено створення муніципальної поліції за кошти місцевих бюджетів.

Нагадаємо, коаліційна угода передбачає створення в Україні Національної поліції