ua en ru

У коаліційній угоді передбачена ліквідація ДАІ і Держохорони

У коаліційній угоді передбачена ліквідація ДАІ і Держохорони
В Україні у рамках реформи правоохоронних органів збираються ліквідувати Державтоінспекцію і Державну службу охорони МВС.

В Україні у рамках реформи правоохоронних органів збираються ліквідувати Державтоінспекцію і Державну службу охорони МВС. Про це йдеться в тексті коаліційної угоди, яку було підписано 21 листопада партіями "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", Радикальна партія, об'єднання "Самопоміч" та ВО "Батьківщина".

Так, в угоді йдеться про вдосконалення функціональної структури поліції, спрямованого на розмежування компетенції та усунення дублювання повноважень.

Зокрема, в тексті передбачена ліквідація ДАІ і "передача функцій забезпечення безпеки дорожнього руху єдиної патрульній службі". Також у документі прописана ліквідація Держохорони, підрозділів транспортної міліції з передачею їх функцій територіальним органам Національної поліції, спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю - з покладанням їх функцій на підрозділи ДБР, ліквідація ветеринарної міліції, яка дублює функції ветеринарних і фітосанітарних служб. Крім того, учасники коаліції домовилися переглянути статус міліції у справах дітей у відповідності з вимогами міжнародного права і демократичних стандартів.

Нагадаємо, коаліційна угода передбачає створення в Україні Національної поліції.