ua en ru

У Києві забудовники будинку в Печерському районі вирубали дерева у Звіринецькому урочищі, - активісти

У Києві забудовники будинку в Печерському районі вирубали дерева у Звіринецькому урочищі. Про це заявив головний координатор громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський.

"Під приводом будівництва житла для медпрацівників комунальне підприємство "Спецжитлофонд" збирається позбавити жителів Печерського району одного з останніх зелених оазисів центру столиці - Звіринецького урочища", - заявляє Черняховський.

У повідомленні говориться, що в безпосередній близькості від корпусів Київської міської клінічної лікарні № 12 (вул. Професора Підвисоцького, 4а) повним ходом йде вирубка вікових дерев.

"Грубим чином порушені санітарні норми, згідно з якими ділянка лікарні, розташований на території житлової забудови населеного пункту, повинен мати по периметру смугу зелених насаджень. Тепер, замість природного природного ландшафту, пацієнти лікарні будуть споглядати стіни чергового залізобетонного монстра, розрахованого на 511 квартир", - констатував Черняховський.

Забудовники стверджують, що будинок будується для нужденних медичних працівників. "Але ж простіше і дешевше будувати на околиці міста. Протиприродна тяга забудовників до Печерська пояснюється просто - з дозвільних документів чітко зрозуміло, що значна частина квартир буде продаватися за ринковою ціною. Незважаючи на свій комунальний статус, КП" Спецжитлофонд "має інвестиційний відділ, який торгує нерухомістю", - підкреслив лідер "Форуму порятунку Києва".

Активісти закликають взяти участь у мітингу протесту проти забудови, який відбудеться 30 липня в 8:30 за адресою вул. Професора Підвисоцького, 4а.