ua en ru

У Києві зареєстровано близько 36 тис. переселенців з Криму і Донбасу, - Кличко

У Києві станом на 10 жовтня зареєстровано близько 36 тис. переселенців з Криму, Донецької та Луганської областей.

У Києві станом на 10 жовтня зареєстровано близько 36 тис. переселенців з Криму, Донецької та Луганської областей. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на зустрічі регіональним представником верховного комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні Олдрихом Андрисеком, передає прес-служба міського голови.

"Станом на 10 жовтня у Києві зареєстровано майже 36 тисяч внутрішньо переміщених осіб з АР Крим і частин Донецькій та Луганській області, де проходить АТО, серед них - 9,5 тисяч дітей", - заявив Кличко.

За його словами, для розселення цих людей Київ виділив 14 об'єктів.

Олдріх Андрисек запропонував створити спеціальний рахунок для фінансової допомоги зареєстрованим переселенцям, кошти з якого були б розподілені серед незахищених категорій - матерів-одиначок, інвалідів, людей похилого віку.

Крім того, сторони обговорили питання відновлення діяльності Інтеграційного центру для внутрішньо переміщених громадян. Віталій Кличко підкреслив, що сприятиме вирішенню питання в найкоротші терміни.

Нагадаємо, загальна кількість переселенців з Криму, Донецької та Луганської областей станом на 21 жовтня становить 423,4 тис. осіб.