ua en ru

У Києві до 2015 р. на Алеї військової слави встановлять ще 14 пам'яток вартістю 7 млн ​​грн, - Попов

У Києві планують до 2015 року на Алеї Військової слави поставити ще 14 пам'яток, на що необхідно 6-7 млн ​​грн. Про це сьогодні журналістам після відкриття двох пам'ятників у Парку Слави Героям Радянського Союзу повідомив голова Київської державної адміністрації Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наступні герої, які тут з'являться представлятимуть партизанський рух, артилерію, танкістів і т.д. У нас працювала комісія, вона була організована на рівні Кабінету міністрів, яка разом з ветеранами визначила саме тих героїв війни, які, на їх думку, мають таке право бути представленими на цій алеї, як герої нашої нації. Таким чином, були затверджені ці особи. До 70-річчя визволення ми встановимо все14 бюстів"- сказав Попов.

На питання журналістів, скільки коштуватиме спорудження пам'ятників, Попов відповів: "Я можу сказати приблизно, це 6-7 млн ​​грн".

Також Попов додав, що є пропозиції ветеранів, щоб потім Алею слави розширити до 30-40 скульптур: "Але це рішення ще не прийнято" - зазначив він.

Читайте також: Алея військової слави в Києві буде споруджена до 2015 р., - Азаров.