ua en ru

В Києві 6 листопада офіційно оголошено вихідним днем для бюджетних організацій

В Києві 6 листопада офіційно оголошено вихідним днем для бюджетних організацій з нагоди 70-ї річниці визволення столиці від фашистських загарбників. У той же час, комерційні організації продовжать роботу в звичайному режимі.

В Києві 6 листопада офіційно оголошено вихідним днем для бюджетних організацій з нагоди 70-ї річниці визволення столиці від фашистських загарбників. У той же час, комерційні організації продовжать роботу в звичайному режимі.

Згідно з повідомленням Кабміну, 30 жовтня було прийнято рішення, що 6 листопада буде для міста Києва та Київської міськадміністрації та їх органів вихідним днем.

При цьому, мова йде лише про Київській міськадміністрації та підприємствах, що перебувають у комунальній власності, але це не стосується центральних органів виконавчої влади, які будуть працювати в звичайному режимі.

Зазначимо, що голова КМДА Олександр Попов має намір взяти участь в акції "Вшануймо пам'ять визволителів" як приватна особа.

Як повідомлялося, меморіальна акція "Вшануймо пам'ять визволителів" буде проходити 6 листопада з 18.00 до 22.00 у парку Слави. Всі учасники отримають лампадки, які зможуть встановити біля Вічного вогню або на Алеї Слави, як данину пам'яті загиблим. А ті кияни, чиї родичі не повернулися з війни, зможуть принести з дому фотографії героїв і пронести їх на Алеї Слави разом з палаючої лампадкою.

Нагадаємо, у зв'язку з численними меморіальними заходами з нагоди 70-річного ювілею визволення Києва 6 листопада в столиці буде вихідний день. О 12:05 відбудеться загальноміська хвилина мовчання, під час якої припинить рух транспорт, а в церквах задзвонять дзвони.

Також весь тиждень голова КМДА Олександр Попов, його заступники та керівники районних адміністрацій, виконуючи доручення Президента України Віктора Януковича щодо підвищення соціального захисту ветеранів, особисто наносити візити учасникам визволення Києва. Всього в столиці України на даний момент проживає 498 визволителів Києва. Кожного з них представники міської влади привітають і вручать пам'ятний знак на честь 70-річчя визволення Києва.

Нагадаємо також, що Кабмін поки не розглядав питання про перенесення робочих днів у 2014 р., зокрема, на новорічні свята.