ua en ru

У КМДА планують перевести світлофори з автоматичного режиму на ручний

У КМДА планують перевести світлофори з автоматичного режиму на ручний
У Київській міській державній адміністрації (КМДА) планують перевести світлофори з автоматичного на ручний режим роботи.

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) планують перевести світлофори з автоматичного на ручний режим роботи. Про це повідомив радник голови КМДА Олександр Кава, передає прес-служба КМДА.

"Велика кількість світлофорів в Києві, які регулюють пішохідні переходи, працюють в автоматичному режимі, зупиняючи при цьому тисячі автомобілів, незалежно від того, пішоходи переходять дорогу чи ні", - пояснив він.

Кава навів перший приклад введення ручного режиму роботи світлофора за адресою вул. Науки, 39.

Він також підкреслив, що найближчим часом буде переглянуто і режим перекладу світлофори на миготливий жовтий" у вечірній час.

"Зазвичай це відбувається в 00:00 або 01:00, втім, є багато світлофорів, які можна відключати вже у вісім вечора через значне зниження трафіку", - зазначив він.

Нагадаємо, в департаменті містобудування та архітектури КМДА розглядають можливість звуження центральної вулиці столиці Хрещатик з восьми до п'яти смуг для руху автотранспорту, а також облаштування наземних пішохідних переходів через нього.