ua en ru

У Дніпропетровській обл. пройшли навчання реактивно-артилерійських підрозділів ЗСУ

У Дніпропетровській області пройшли навчання реактивно-артилерійських підрозділів Збройних сил України.

У Дніпропетровській області пройшли навчання реактивно-артилерійських підрозділів Збройних сил України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"На Дніпропетровщині, на одному з загальновійськових полігонів, воїни реактивно-артилерійських підрозділів виконали бойові стрільби з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град", - йдеться в повідомленні.

За словами командира підрозділу, в рамках проведення тактичних навчань реактивно-артилерійської батареї, військовослужбовцям необхідно було виконати вогневі завдання з закритих вогневих позицій на відстані до 10 км до об'єктів ураження.

"Перед стрільбою особовий склад відпрацював нормативи з метеорологічної, балістичної, інженерної підготовки, розрахунку поправок, зарядки боєкомплекту, пристрілювання цілі тощо", - повідомив офіцер.

До складу розрахунків вогневих підрозділів, що входили військовослужбовці, які були призвані до війська в рамках третьої хвилі часткової мобілізації.

Під час практичного навчання з військовослужбовцями враховувався бойовий досвід застосування реактивної артилерії. Зокрема, відпрацьовувались питання щодо швидкого заняття і зміни позиції, її охорони і оборони, обладнання в інженерному відношенні, а також безпосереднє виконання вогневих завдань.

Раніше ВСУ провели навчання саперних підрозділів разом з військовими з Молдови та Канади.

У Дніпропетровській обл. пройшли навчання реактивно-артилерійських підрозділів ЗСУ

У Дніпропетровській обл. пройшли навчання реактивно-артилерійських підрозділів ЗСУ

(джерело фото: прес-служба Міністерства оборони України)