ua en ru

Україна закликає РФ припинити антиукраїнську діяльність профашистських організацій у соцмережах

Останнім часом у російських соцмережах "ВКонтакте" і "Живому журналі" відзначається посилення активності діяльності організацій, спрямованої на ведення підривної діяльності проти України.

Міністерство закордонних справ (МЗС) України закликало Російську Федерацію (РФ) припинити антиукраїнську діяльність профашистських організацій у соціальних мережах. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Останнім часом у російських соцмережах "ВКонтакте" і "Живому журналі" відзначається посилення активності діяльності організацій, спрямованої на ведення підривної діяльності проти України" - заявив дипломат.

За словами Перебийніса, російські профашистські організації, як-от "Російська національна єдність" і "Євразійський союз молоді", оголосили про формування добровольчих загонів для участі в терористичних акціях на території України.

"Закликаємо російську владу вжити заходів для припинення цих протиправних дій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в Україні", - заявив спікер МЗС.