ua en ru

Тюрмах на території ЛНР продовольства і ліків вистачить лише до кінця року, - ОБСЄ

Тюрмах на території ЛНР продовольства і ліків вистачить лише до кінця року, - ОБСЄ
Пенітенціарним установам на території самопроголошеної "Луганської народної республіки" запасів продовольства і ліків вистачить лише до кінця року.

Пенітенціарним установам на території самопроголошеної "Луганської народної республіки" запасів продовольства і ліків вистачить лише до кінця року. Про це представникам ОБСЄ повідомив заступник директора обласного управління Державної пенітенціарної служби України.

"Заступник директора зазначила, що установи не отримали фінансування від українських властей з жовтня цього року. За словами співрозмовника, на території, підконтрольній ЛНР, знаходяться 14 українських в'язниць (12 колоній і два слідчих ізолятора). Він додав, що продовольства і медикаментів для цих в'язниць вистачить до кінця року", - йдеться у звіті місії.

Також в ОБСЄ повідомили, що будуть спостерігати за процесом перекладу всіх державних установ з території, підконтрольній бойовикам, на українську територію.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 4 листопада 2014 року "Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях". У ньому пропонується розробити комплекс заходів по переміщенню органів і установ Державної кримінально-виконавчої служби, засуджених і осіб, узятих під варту, та внести пропозиції про переведення суддів судів з окремих територій в зоні АТО в інші регіони України.