ua en ru

Важкопораненими на Майдані визначено 77 осіб, - Розенко

Важкопораненими на Майдані визначено 77 осіб, - Розенко

Важкопораненими під час подій на Майдані Незалежності в Києві взимку 2013-2014 рр. визначено 77 осіб. Про це в ході засідання уряду повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було прийнято в серпні минулого року (рішення - ред.) і відповідний порядок у відношенні осіб, які отримали тяжкі тілесні ушкодження, їм виплачується допомога в розмірі 60 тисяч 900 гривень. На сьогоднішній день 47 тяжкопоранених людей отримали допомогу... Наказом Міністерства охорони здоров'я 31 грудня ще 30 осіб визначені тяжелоранеными і на попередньому засіданні уряду тим людям також було прийнято рішення про виплату належної допомоги. Таким чином, затверджені списки тяжкопоранених осіб у кількості 77 осіб", - розповів Розенко.

Він зазначив, що в 2015 р. сім'ям загиблих і важкопораненим буде виплачено відповідно 121 тис. грн і 60 тис. грн.

"На сьогоднішній день була вже здійснена повністю одноразова грошова виплата сім'ям загиблих у розмірі 121 тисяча гривень, на сьогоднішній день допомога виплачена 97 уповноваженим членам сімей загиблих осіб. Не отримали допомогу сьогодні тільки три сім'ї - один - це загиблий громадянин Грузії, його батькам було повідомлено про можливість надання такої допомоги... Одна сім'я на сьогоднішній день ще не визначила, хто ж із спадкоємців отримає цю допомогу і одна сім'я на сьогоднішній день не має спадкоємців, на яких ми можемо нарахувати цю допомогу", - повідомив Розенко й додав, що кошти будуть виплачені, як визначаться спадкоємці.

Крім того, крім одноразово допомоги на загиблого активіста Майдану, їх сім'ї мають право і отримують пенсію у зв'язку з втратою годувальника, а також отримують надбавку (від 5 тис. до 8,5 тис. грн). Такі пенсії, плюс відповідні надбавки, отримують щомісяця 94 сімей загиблих.