ua en ru

Тимошенко заявляє про підвищений радіаційний фон в лікарні "Укрзалізниці", - ДПтС

Екс -прем'єр міністр України Юлія Тимошенко заявляє про підвищений радіаційний фон в лікарні "Укрзалізниці". Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

"Незважаючи на специфічність поведінки засудженої, яка неодноразово робила провокаційні заяви типу вимоги перевірити її косметику на вміст миш'яку, керівництвом Качанівської колонії спільно з керівництвом лікарні прийнято рішення про організацію позапланової перевірки радіаційного фону в медичній установі. Така перевірка буде проведена сьогодні в найближчі кілька годин" , - йдеться в повідомленні ДПтС .

У той же час ДПтС заявляє про те, що подібні твердження від засудженого є повним абсурдом, оскільки радіаційний фон у приміщеннях лікарні, по-перше, неодноразово перевірявся, по-друге, ЦКБ - це медичний заклад, в якому постійно на стаціонарному лікуванні, крім засудженої Тимошенко, перебувають ще сотні людей, і перевірки не тільки радіаційного фону, але й інші санітарно- епідеміологічні) здійснюються тут постійно.