ua en ru

Суд продовжив арешт кримінальному "авторитетові" Анісіму

Печерський районний суд Києва продовжив термін перебування під вартою запорізькому бізнесмену Євгенові Анісімову, відомому в кримінальних колах на прізвисько "Анісім", якого обвинувачують у низці злочинів. Про це повідомляє TVi.

Відповідне рішення за поданням органів слідства та прокуратури обрав сьогодні слідчий-суддя Печерського райсуду Козлов.

Як повідомив журналістів адвокат Анісімова Андрій Федур, суд узяв до уваги аргументи сторони обвинувачення, яка обґрунтовувала необхідність продовження терміну арешту Анісімова тим, що той, у разі обрання іншого запобіжного заходу, не пов'язаного з перебуванням під вартою, може ухилятися від слідства, тиснути на свідків тощо.

Водночас Федур зазначив, що відповідно до ухвали суду упродовж п'яти діб сторона захисту оскаржить в апеляційному порядку вказане рішення.

Нагадаємо, що Євгена Анісімова, якого ЗМІ називають "смотрящим" за Запоріжжям, затримали 21 жовтня в київському аеропорту "Бориспіль". У Запоріжжі було затримано низку близьких до Анісімова осіб, які входять до так званого організованого злочинного угруповання "Анісіма".

Затримання "Анісіма" відбувалося в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Санкція за цією статтею передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років.