ua en ru

Суд визнав винним жителя Кіровограда у закликах до повалення конституційного ладу в Інтернеті

Кіровський районний суд Кіровограда визнав винним місцевого мешканця у закликах до повалення конституційного ладу в Інтернеті.

Кіровський районний суд Кіровограда визнав винним місцевого мешканця у закликах до повалення конституційного ладу в Інтернеті. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

"Місцевий житель визнаний винним у розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади. Судом підтримано позицію державного обвинувача та призначив засудженому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. Незважаючи на те, що чоловік повністю визнав свою провину у скоєному злочині, щиро розкаявся, а також сприяв розкриттю злочину, він звільнений від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки", - йдеться в повідомленні.

Крім того, покладені на засудженого обов'язки, передбачені ст. 76 КК України, а саме: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навчання, з'являтися для реєстрації в кримінально-виконавчій інспекції.

Нагадаємо, засуджений був затриманий працівниками СБУ за пропаганду в мережі Інтернет ідей сепаратизму і екстремістської діяльності. Зазначені матеріали підозрюваний поширював з березня 2014 р. через спеціально створений аккаунт у соціальній мережі, з зазначенням у ньому помилкових ідентифікуючих даних.

Його дії були кваліфіковані за ч. 1 ст. 109 КК України (Розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади).