ua en ru

Суд оголосив перерву до 6 травня в справі про заборону мовлення чотирьох російських телеканалів в Україні

Окружний адміністративний суд Києва оголосив перерву в розгляді позову Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Нацкомтелерадіо) до ТОВ "Торсат" щодо заборони трансляції російських каналів НТВ, "Перший канал", "РТР-Планета" і "Росія-24" в Україні до 6 травня 2014 р.

Окружний адміністративний суд Києва оголосив перерву в розгляді позову Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Нацкомтелерадіо) до ТОВ "Торсат" щодо заборони трансляції російських каналів НТВ, "Перший канал", "РТР-Планета" і "Росія-24" в Україні до 6 травня 2014 р. Про це РБК-Україна повідомили в Окружному адміністративному суді Києва.

"Колегія суддів ухвалила рішення про перенесення розгляду позову до 6 травня 2014 р. до 10:00", - заявили в суді.

Зазначимо, своєму позові Нацкомтелерадіо просить визнати програми чотирьох зазначених російських каналів, що не відповідають законам України та Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

Нагадаємо, 25 березня 2014 р. Київський адміністративний суд прийняв рішення призупинити трансляцію цих телеканалів в Україні на час розгляду відповідного позову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Таке рішення суд обґрунтував веденням зазначеними каналами антиукраїнської пропаганди.