ua en ru

Суд почав розгляд справи про заборону мовлення чотирьох російських телеканалів в Україні

Окружний адміністративний суд м. Києва приступив до розгляду позову Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Нацкомтелерадіо) до ТОВ "Торсат" щодо заборони трансляції російських каналів НТВ, "Першого каналу", "РТР-Планета" і "Росія-24".

Окружний адміністративний суд м. Києва приступив до розгляду позову Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Нацкомтелерадіо) до ТОВ "Торсат" щодо заборони трансляції російських каналів НТВ, "Першого каналу", "РТР-Планета" і "Росія-24". Засідання відкрив головуючий суддя Євген Аблов, передає кореспондент РБК-Україна.

На засіданні присутні представники Нацкомтелерадіо і російських каналів, а представники ТОВ "Торсат", яке займається дистрибуцією телевізійних каналів на території України і за її межами, не з'явилися.

На даний час суд розглядає клопотання сторін.

У своєму позові Нацкомтелерадіо просить визнати програми чотирьох зазначених російських каналів такими, що не відповідають законам України та Європейській конвенції про транскордонне телебачення.

Нагадаємо, 25 березня 2014 р. Київський адміністративний суд прийняв рішення призупинити трансляцію цих телеканалів в Україні на час розгляду відповідного позову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.