ua en ru

Суд до 14 лютого заборонив масові акції в Переяслав-Хмельницькому

Київський окружний адміністративний суд заборонив протягом місяця проводити будь-які масові заходи у м. Переяслав-Хмельницький.

Київський окружний адміністративний суд заборонив протягом місяця проводити будь-які масові заходи у місті Переяслав-Хмельницький Київської області. Про це повідомили у місцевому відділенні партії "Удар", передає прес-служба.

Зазначається, що з позовом про обмеження права на мирні зібрання в адмінсуд звернувся Переяслав-Хмельницька міська рада. В результаті, суд ухвалив на місяць заборонити політичним партіям і громадським організаціям проводити пікетування, піші походи, демонстрації і мітинги в Переяслав-Хмельницькому.

"Рішення Київського окружного адмінсуду про обмеження права на проведення мирних зібрань стосується головних площ і вулиць міста і ця заборона триватиме до 11 лютого 2014 р. Таким чином, місцева влада намагається відмежуватися від жителів Переяслав-Хмельницького і політично небайдужу суспільного середовища, які підтримували протестний рух на Майдані Незалежності в Києві і регулярно організовували локальні акції протесту проти нинішньої влади", - зазначив голова Переяслав-Хмельницької міської організації партії "Удар" Тарас Костін і додав, що "Удар" має намір домагатися відновлення прав громадян на мирний протест.