ua en ru

Співробітникові СБУ, через якого сталося ДТП із загибеллю двох людей, загрожує позбавлення волі строком до 10 років, - прокурор (відео)

Співробітникові Служби Безпеки України (СБУ), через якого сталося ДТП із загибеллю двох людей, загрожує позбавлення волі строком до 10 років. Про це заявив прокурор Центрального регіону України з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Юрій Війтєв на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"На другий день співробітник СБУ, який був одним з пасажирів автомобіля Infiniti помер у лікарні. У зв'язку з чим, перекваліфіковані дії з ч. 2 ст. 286 КК на ч.3 ст. 286 КК. Це той випадок, коли порушення правил безпеки дорожнього руху призвело до загибелі кількох осіб", - заявив Війтєв.

За цією статтею передбачено максимальне покарання позбавлення волі строком до 10 років.

За його словами, на сьогодні слідством встановлено, що 22 червня о 6:45 ранку співробітник СБУ виїхав на червоний сигнал світлофора, в результаті чого сталася дорожньо-транспортна пригода.

Війтєв зазначив, що на запит прокуратури 23 червня було отримано медична довідка з лікарні, де сказано, що "спирт в крові не виявлений". Але свідок на місці події свідчив про наявний запах алкоголю від учасника ДТП. У зв'язку з чим, 23 червня прокуратура за рішенням суду ухвалила повторний аналіз крові. Результати ще не готові.

Прокурор додав, що незалежно від стану алкогольного сп'яніння винний понесе покарання.

Війтєв також зазначив, що вже призначені ряд експертиз, в тому числі на предмет дотримання правил дорожнього руху, експертиза з справності автомобіля.

На сьогодні, працівник СБУ не визнаний підозрюваним. Йде слідство.

Нагадаємо, в 22 червня близько 7:00 на Інтернаціональній площі в Києві сталося зіткнення автомобілів Infiniti FX35, Toyota Corolla, Opel Zafira і автобуса "МАЗ". Після зіткнення Infiniti перекинувся. В результаті ДТП пасажир автомобіля Infiniti від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці пригоди. Водій і двоє пасажирів цього ж автомобіля, а також водій та шість пасажирів автобуса доставлені до лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.