ua en ru

Семеро українських моряків теплохода "Байкал" повернулися сьогодні в Україну

Семеро українських моряків теплохода "Байкал" 15 квітня 2013 повернулися в Україну. Про це повідомляє прес-служба фонду допомоги морякам "Ассоль".

"Судно, власником якого є Falcon Shipping And Trading SA, а оператором - Cunda Shipping LTD (Туреччина), було кинуто напризволяще. З листопада 2012 р. екіпаж не отримував заробітну плату, за самим судном також значилися борги. Екіпажу заборонили покидати борт судна, моряки часто залишалися без продуктів та питної води. Після тривалого очікування моряки звернулися за допомогою в фонд "Ассоль". До вирішення проблеми підключилося також консульство України в Стамбулі і турецькі адвокати, партнери фонду, які зуміли переконати судновласника в тому, що він зобов'язаний забезпечити репатріацію екіпажу в Україну", - говоритися в повідомленні.

Крім того, морякам будуть компенсовані борги по заробітній платі після того, як арештоване судно продадуть з аукціону.

Також у понеділок додому повернувся ще один моряк - студент коледжу Херсонської національної морської академії Олександр Ткаченко, який проходив плавальну практику з початку року на судні Мinistar. Судно було заарештовано портовою владою міста Хереке, на північному заході Туреччини через заборгованість власника, судноплавної компанії "Vals Marine", перед судоремонтним заводом у Тузлі, бункерувальними компаніями в Стамбулі і агентом.

"На жаль, звернення моряків з приводу арешту та існуючим заборгованостях в ITF (Міжнародна федерація транспорту), громадські організації та засоби масової інформації не подіяли результату. На судні на даний момент залишився екіпаж у складі 12 осіб, 10 з яких - громадяни України, двоє - Російської Федерації", - повідомила прес-служба "Ассоль".

Читайте також: Біля берегів Єгипту затримано судно з 6 громадянами України на борту