ua en ru

Президент відзначив державними нагородами 171 героя, у тому числі 23 - посмертно

Президент відзначив державними нагородами 171 героя, у тому числі 23 - посмертно
Президент України Петро Порошенко відзначив державними нагородами 171 героя.

Президент України Петро Порошенко відзначив державними нагородами 171 героя. Відповідний указ № 892/2014 опублікований на сайті глави української держави.

Зокрема, 147 військових Міністерства оборони і 24 Міністерства внутрішніх справ нагороджено орденом Богдана Хмельницького II та III ступенів, орденом "За мужність" І, II, III ступенів, орденом Данила Галицького та медалями "За військову службу Україні", "За бездоганну службу" III ступеня, "Захиснику Вітчизни". 23 героя нагороджені посмертно.

Серед нагороджених - розвідник-радист групи спеціального призначення солдат Антон Савенко, який брав участь у визволенні Слов'янська і Дзержинська. У бою з колоною сепаратистів біля міста Первомайськ Луганської області боєць особисто під обстрілом противника здійснював прикриття групи спецпризначення і забезпечував евакуацію.

Також нагороджений командир групи спецназу капітан Євген Чепурний. Капітан вивів групу, в якій були і тяжкопоранені, з-під обстрілу ворога, особисто надавши першу медичну допомогу пораненим.

Серед тих, хто відзначений нагородою, командир групи спецпризначення - водолазний спеціаліст капітан 3 рангу Олексій Приходько, який 30 серпня провів операцію з пошуку та евакуації військовослужбовців, які вийшли з оточення в районі населених пунктів Сонце Тельманове Донецької області.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко відзначив державними нагородами 238 військовослужбовців, які проявили мужність та героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.