ua en ru

Президент відзначив держнагородами працівників Київського нацуніверситету ім. Шевченка з нагоди ювілею вишу

Президент України Петро Порошенко нагородив державними нагородами України працівників Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Про це йдеться в указі глави держави №822/2014.

"За вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку висококваліфікованих фахівців, багаторічну плідну науково-педагогічну діяльність та з нагоди 180-річчя від дня заснування Київського національного університету імені Тараса Шевченка", - йдеться в указі.

Так, Президент нагородив орденом "За заслуги" III ступеня двох співробітників вишу, орденом княгині Ольги II ступеня (1 особу), орденом княгині Ольги IIІ ступеня (2 осіб) і медаллю "За працю і доблесть" (3 осіб).

Також Порошенко присвоїв ряд почесних звань: заслужений діяч науки і техніки (4 особи), заслужений економіст (2 особи), заслужений працівник сфери послуг (1 особа), заслужений юрист (1 особа) і заслужений працівник освіти (7 людей).

Нагадаємо, в середині вересня повідомлялося, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка поліпшив позиції у щорічному міжнародному рейтингу вищих навчальних закладів, опублікованому QS World University Rankings. Так, у рейтингу 2014/15 університет ім. Шевченка увійшов до групи "421-430", тоді як минулого року він був віднесений до групи "441-450". Це найвища позиція серед українських вишів у рейтингу 2014/15.