ua en ru

Порошенко отримав на підпис закон про зниження єдиного соцвнеску з 41% до 16,4%

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман підписав закон № 1573 "Про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці" та передав його на підпис Президенту України Петру Порошенку. Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

"Закон направлено на підпис Президенту (31.12.2014)", - йдеться в статусі документу.

Згідно українському законодавству, тепер Порошенко має або підписати цей закон, або ветувати його.

"Як відомо, сьогодні ставка єдиного соціального внеску становить 41%. Ми пропонуємо істотне зниження. Якщо на підприємстві зарплата становить більше 3-х прожиткових мінімумів, то ЄСВ становитиме для такого підприємства 16,4%, а не 41%", - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час подання даного законопроекту на засіданні Верховної Ради України.

"Якщо наші міжнародні фінансові організації будуть мати застереження і зауваження до цієї статті, то тоді, і ми про це домовилися, ця норма буде підлягати обов'язковому перегляду", - додав він.

Крім цього, закон передбачає об'єднання соцфондів: фонду страхування від нещасних випадків на виробництві та фонду страхування від тимчасової непрацездатності, що сприятиме скороченню адміністративних витрат фондів на 600 млн грн.

Закон набирає чинності з 1 січня 2015 року.

Нагадаємо, у ніч на 29 грудня 2014 г. народні депутати підтримали в цілому законопроект № 1573. За відповідне рішення проголосували 268 нардепів з 226 мінімально необхідних.