ua en ru

Порошенко схвалив посилення відповідальності за насильство в сім'ї

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 187-VIII "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сім'ї".

Закон виключає зі статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення покарання у вигляді штрафу та виправних робіт. При цьому залишено покарання у вигляді громадських робіт або адміністративного арешту за вчинення насильства в сім'ї.

Також закон передбачає в Кпап можливість застосування приводу особи, яка ухиляється від явки в орган внутрішніх справ або суду по справі про вчинення насильства в сім'ї.

"Прийняття цього законопроекту призведе до підвищення ефективності впливу в притягненні осіб до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім'ї, невиконання припису або нез'явлення в органи внутрішніх справ", - заявив з парламентської трибуни голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат Андрій Кожем'якін.

Нагадаємо, 12 лютого 2015 р. Рада прийняла законопроект № 0920 в цілому. За відповідне рішення проголосували 275 нардепів із 226 мінімально необхідних.