ua en ru

Повністю заборонити в'їзд вантажівкам до Києва неможливо, - Азаров

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що заборонити в Київ в'їзд вантажівок неможливо. Про це він заявив на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу відповісти окремим критикам, які вимагають взагалі заборонити в'їзд в столицю для фур. Треба розуміти, що в Київ щодоби завозяться десятки тисяч тонн вантажів - товарів першої необхідності, продуктів харчування та інше. Повністю закрити доступ фурам немислимо, оскільки це зробить неможливими постачання багатомільйонного міста. Отже, потрібні нові логістичні схеми", - сказав Азаров.

Також Азаров заявив, що треба розвивати підземний громадський транспорт і будувати тунельні розв'язки.

Також він висловився за переоснащення комунальних служб: "Треба купити навантажувачі та необхідну "лінійку" вантажівок, а головне - дорожню мікротехніку, якої так не вистачає для прибирання дворів, проїздів, тротуарів. Давайте, вдумаємося, що приблизно на тисячу квадратних кілометрів території Києва, на яку впали 50 мільйонів тонн снігу, є лише 150 снігоприбиральних машин! Тобто, по 333 тисячі тонн снігу на одну машину! Ось який масштаб необхідного переозброєння комунальних служб".

Читайте також: У Київ знову обмежено в'їзд вантажного транспорту.