ua en ru

Погода на сьогодні: В Україні без опадів, температура до -15

Погода на сьогодні: 24 січня в Україні без опадів, температура від -15 до +3

Погода на сьогодні: 24 січня в Україні без опадів, температура від -15 до +3. Про це повідомляє Гідрометцентр при ДержНС України.

У східному регіоні температура від -14 до -11, у центральному-від -13 до -11, у південному-від -13 до -5, у західному - від -14 до +3, у північному - від -15 до-11.

У Києві без опадів, температура вночі від -18 до -16, вдень від -13 до-11.

Крім того, 24 січня в окремих районах південній частині та на Прикарпатті збережеться ожеледь; на дорогах країни, крім Криму, ожеледиця. У Києві та області також ожеледиця.

Відзначимо, Україна має помірно-континентальний клімат, поступово змінюється із заходу на схід. Його визначає віддаленість від океанів, континентальної Євразії і переважно рівнинний характер території. Лише вузька прибережна смуга Південного берега Криму характеризується субтропічним (середземноморського типу) кліматом. По мірі зростання континентальності літо стає жаркішим, а зима більш холодна, і зменшується кількість опадів.

19 листопада 2013 р. в Києві завершився найдовший за 133 роки безморозний період, який тривав з 10 квітня. Він перевищив на вісім днів рекорд 1932 р.

Деякі експерти відзначають, що погода в Україні перебуває на межі зміни кліматичного поясу, про що свідчить тенденція зміщення пір року, що спостерігається в останні роки.