ua en ru

Перші біометричні паспорти українці зможуть отримати до лютого, - ДМС

Перші біометричні паспорти українці зможуть отримати до лютого, - ДМС Джерело фото:obozrevatel.com

В Україні відкладений прийом заяв на видачу біометричних паспортів через різдвяні свята. Про це РБК-Україна повідомив начальник відділу інформаційного супроводу та зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Державної міграційної служби України Сергій Гунько.

"У нас з першого січня є правові підстави, але у нас вихідні дні. Урядом перенесені робочі дні державних службовців. З 1 січня у нас введення (біометричних паспортів, - ред.), але немає робочих днів. Відповідно з 12 січня буде робочий день і будуть прийматися заяви", - сказав Гунько.

Він також повідомив, що вже з 12 січня біометричні паспорти будуть оформляти у всіх областях України.

За його словами, перші біометричні паспорти українці зможуть отримати вже в кінці січня-початку лютого.

"Якщо будуть такі охочі швидко оформити і сплатять до бюджету подвійний розмір, то це мінімально 7 робочих днів, а максимально 20 робочих днів", - сказав Гунько.

Нагадаємо, введення "біометричних" паспортів є важливим елементом другого етапу плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для громадян України.

Президент України Петро Порошенко і високий представник Європейського союзу із зовнішніх справ і політики безпеки, віце-президент Єврокомісії Федеріка Могеріні розраховують на запровадження для України безвізового режиму з ЄС до травня 2015 р.