ua en ru

Суспільне телебачення України буде складатися з двох телеканалів, - глава НТКУ

Згідно із законом, буде два загальнонаціональні канали громадського телемовлення: "Перший національний" отримує ще другу частоту - це канал "Культура". Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураб Аласанія.

"Перший інформаційний канал буде не новинний, а інформаційний, ситуаційний. Все, що відбувається тут і зараз знаходить відображення на першому каналі: пряма трансляція з місця події з новинами. Другий - рефлексивний, тут будуть шоу. Подія відбулася - її треба обдумати, обговорити", - зазначив він.

За словами глави НТКУ, перший канал буде більш динамічним, другий - більш повільним. Аласанія додав, що на другому телеканалі також будуть культурологічні, дитячі, пізнавальні програми. "Знаю, що люди втомилися від динаміки, тому у нас точно буде аудиторія на другому каналі: ті, хто хочуть послухати розумних людей, поміркувати. І я знаю, що є маса людей, просто хворих інформацією. Для них, будь ласка - перший канал", - зазначив він.

Нагадаємо, 13 січня 2015 р. Верховна Рада підтримала законопроект № 1357 про створення Суспільного телебачення на основі ПАТ Нацтелерадиокомпании.