ua en ru

ОБСЄ закликала забезпечити переселенцям з Донбасу можливість проголосувати на виборах в Раду

Парламентська асамблея ОБСЄ закликала органи влади України та інших країн забезпечити можливість для внутрішніх переселенців і біженців з Донбасу можливість проголосувати на виборах до Верховної Ради України.

Парламентська асамблея ОБСЄ закликала органи влади України та інших країн забезпечити можливість для внутрішніх переселенців і біженців з Донбасу можливість проголосувати на виборах до Верховної Ради України. Про це заявив віце-президент ПА ОБСЄ Кент Харстедт, передає прес-служба асамблеї.

"Сотні тисяч людей, переміщених в результаті конфлікту, є ключовим питанням у проведенні цих виборів, і ми закликаємо Україну і її сусідів, щоб забезпечити можливість їх участі", - сказав Харстедт.

Також повідомляється, що ОБСЄ надішле свою короткострокову місію спостерігачів на парламентські вибори в Україні в наступному місяці. Харстедт призначений спеціальним координатором цієї місії.

Спостерігачі ОБСЄ будуть присутні на виборчих дільницях по всій Україні, працюючи в тісному контакті з спостерігачами довгострокових місій ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини.

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради України призначені на 26 жовтня 2014 р.