ua en ru

ОБСЄ стурбована відключенням українських телеканалів у Луганську і Криму

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила стурбованість відключенням мовлення українських каналів в Луганську і Криму.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила стурбованість відключенням мовлення українських каналів в Луганську і Криму. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Я глибоко стурбований повідомленнями про безперервні атаки сепаратистських сил проти телевізійних каналів в Луганську і Криму. Ці дії серйозно загрожують безпеці журналістів і порушують право громадян вільно отримувати інформацію", - повідомила Міятович.

Зокрема, в ОБСЄ повідомляють, що 9 липня група озброєних сепаратистів змусила співробітників Луганського кабельного телебачення (ЛКТ) покинути будівлю каналу. При цьому трансляція ЛКТ була замінена російським 5-й канал. Водночас 4 липня сепаратисти захопили офіс Луганської обласної державної телерадіокомпанії, її мовлення було припинено.

Міятович також зазначила повідомлення про виключення однієї з найбільших незалежних телекомпаній на Кримському півострові "Чорноморська ТРК" з декількох пакетів кабельних мереж в Криму.

Так, в ОБСЄ мають повідомленнями, що "Чорноморська ТРК" та низка інших українських телеканалів були відключені провідними кабельними мережами у Криму 28 червня.

"Одностороннє рішення припинити ретрансляцію "Чорноморської ТРК" може ще більше обмежити свободу засобів масової інформації та обмежити плюралізм ЗМІ, не в останню чергу тому, що канал відомий своїми збалансованими і об'єктивними репортажами", - повідомила Міятович. - "Я настійно закликаю тих, хто відповідає за телерадіомовлення на Кримському півострові, негайно розібратися в цьому питанні".