ua en ru

Нацрада призначила позапланову перевірку "Віжн ТБ" за ретрансляцію російських телеканалів

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "Віжн ТБ" за ретрансляцію російських телеканалів.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "Віжн ТБ" за ретрансляцію російських телеканалів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради.

Рішенням Національної ради від 24 липня товариству з обмеженою відповідальністю ТОВ «Віжн ТБ», м. Київ, призначена позапланова перевірка.

"Моніторингом, проведеним Національною радою 19 липня цього року зафіксовано ознаки порушення компанією вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення", зокрема частини п'ятої статті 42 та пункту б частини першої статті 59, оскільки без дозволу Національної ради транслюється промо-канал "Віасат" і зафіксовано ретрансляцію російських телеканалів "Росія 24", "РТР-Планета" і "ТВЦ", що постановою Окружного адміністративного суду р. Києва тимчасово заборонені для ретрансляції", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні 24 липня 2014 р. визнав, що утримання іноземних програм "РТР-Планета", "НТВ-Мир", "Росія 24" і "ТВ Центр-International" ("ТVСІ") не відповідає українському і європейському законодавству, зобов'язавши провайдерів програмної послуги привести свою діяльність у відповідність з цим рішенням.