ua en ru

Нардеп пропонує залучати до робіт, що не вимагають спецнавичок, неплатників аліментів

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект закону № 2806, ініційований позафракційним депутатом Віталієм Немилостивим, яким пропонується примусово залучати до роботи, яка не вимагає спецосвіти, неплатників аліментів. Про це йдеться в законопроекті "Про внесення змін до статті 196 Сімейного кодексу України (щодо застосування до особи, не платить аліменти, ніде не працює, і має заборгованість по сплаті аліментів, спеціальної форми відповідальності - примусових робіт на робочих місцях, які є вакантними і робота на яких не вимагає спеціальної освіти і спеціальної підготовки, заробітну плату за таку роботу перераховувати на розрахунковий рахунок державної установи, опікуна (піклувальника), законного представника дитини), текст якого опублікований на офіційному сайті ВР.

Законопроектом пропонується доповнити ст. 196 Сімейного кодексу частиною, якою пропонується при виникненні заборгованості з вини особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти за рішенням суду, і яка ніде не працює, застосування до неї спеціальної форми відповідальності - примусових робіт на робочих місцях, які є вакантними і робота на яких не вимагає спеціального освіти і спеціальної підготовки, заробітну плату за таку роботу перераховувати на розрахунковий рахунок державної установи, опікуна (піклувальника), законного представника дитини.

Зазначимо, в грудні минулого року, екс-нардеп Сергій Власенко не зміг покинути територію країни через справу про несплату аліментів. 14 грудня, Власенко затримали в аеропорту "Бориспіль" нібито через невиплату аліментів його колишній дружині Наталії Окунській. Втім, незабаром сам Власенко цю інформацію спростував, уточнивши, що заборона на виліт пов'язана не з аліментами, а з судовою забороною.