ua en ru

МВС: 10 осіб погодилися співпрацювати зі слідством щодо подій 2 травня в Одесі

Щодо подій 2 травня 2014 р., які відбулися в Одесі, зі слідством погодилися співпрацювати 10 осіб.

Щодо подій 2 травня 2014 р., які відбулися в Одесі, зі слідством погодилися співпрацювати 10 осіб. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар, передає прес-служба МВС.

За його словами, зараз триває процес розслідування, тривають резонансні затримання.

"На сьогоднішній день можу констатувати про те, що 10 чоловік, а сьогодні, напевно, вже і більше, виявили бажання співпрацювати зі слідством. Вони підтверджують те, що екстремісти дійсно готували цю операцію з метою дестабілізації ситуації в Одеській області", - розповів Чоботар.

Він зазначив, що на сьогоднішній день працює слідство, а правоохоронці знову затримують тих осіб, які своїми діями порушували правопорядок і робили все, щоб дестабілізувати ситуацію в регіоні.

За словами Чоботаря, є підстави вважати, що в Одесі діяла спеціально організована злочинна група екстремістів. Події в Одеській області були сплановані і розвивалися паралельно з подіями на Сході України. Метою цих дій була дестабілізація ситуації в Одесі.

"У зв'язку з цим я хотів би сказати, що працюють усі служби, в тому числі - направляються додаткові сили з Києва для того, щоб прискорити розгляд цього питання. Щоб громадськість як Одеси, так і всієї України знала, хто і що зробив для того, щоб сталася ця біда", - зазначив заступник міністра.