ua en ru

МОЗ України за вересень-листопад отримав гумдопомогу на 9,9 млн грн

МОЗ України за вересень-листопад отримав гумдопомогу на 9,9 млн грн Джерело фото:odessit.ua
Міністерство охорони здоров'я України за вересень-листопад отримало гуманітарну допомогу від різних міжнародних партнерів на 9 млн 917 тис. грн.

Міністерство охорони здоров'я України за вересень-листопад отримало гуманітарну допомогу від різних міжнародних партнерів на 9 млн 917 тис. грн. Про це повідомив в. о. міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець на зустрічі з міжнародними організаціями, передає прес-служба міністерства.

"За період з вересня по листопад 2014 р. МОЗ України отримав гуманітарну допомогу від Всесвітньої організації охорони здоров'я, уряду Грузії, від Фонду народонаселення ООН в Україні та міжнародних організацій на загальну суму 9 млн 917 тис. грн", - сказав Лазоришинець.

Зокрема, він повідомив, що уряд Грузії надало ліки, інсуліни, вакцини, вироби медичного призначення та витратні матеріали для проведення апаратного гемодіалізу на загальну суму понад 5 млн грн. ВООЗ надала лікарські засоби і вироби медичного призначення у вигляді міжвідомчих медичних наборів для невідкладної допомоги на загальну суму 2 млн 387 тис грн, а також 300 тис. доз правцевого анатоксину на суму понад 260 тис. грн. Фірма "АстраЗенека ЮК лімітед" з Великобританії надала сучасні препарати для знеболювання та антибіотики на загальну суму 1 млн 217 тис. грн.

Крім того, Фондом народонаселення ООН надано ліки та вироби медичного призначення у вигляді міжвідомчих медичних наборів для невідкладної допомоги на загальну суму понад 820 тис. грн.

Вітчизняні фармвиробники також взяли активну участь у наданні благодійної допомоги для потреб АТО, закупивши ліки на загальну суму 466 тис. грн.

Нагадаємо, в жовтні повідомлялося про намір ВООЗ надати Україні гуманітарну допомогу на 2,4 млн грн.