ua en ru

Мінсоцполітики в 2012-2013 рр. профінансувала 19 безрезультатних наукових розробок, - Рахункова палата

Жодна з 19 наукових робіт, профінансованих Міністерством соціальної політики України у 2012-2013 рр., не дала наукових результатів.

Жодна з 19 наукових робіт, профінансованих Міністерством соціальної політики України у 2012-2013 рр., не дала наукових результатів. Про це повідомила прес-служба Рахункової палати України за результатами аудиту Мінсоцполітики.

За даними аудиту, науковий продукт, отриманий за завершеними у 2012-2013 рр. 16 науково-дослідними розробками (НДР), не використовується.

"Міністерство також витрачало кошти державного бюджету на виконання 19 НДР, які не мали на меті одержання наукового результату, а були заходами з реалізації статутних завдань або щорічним моніторингом у соціальній сфері. Отже, кошти державного бюджету використано неефективно", - йдеться у повідомленні.

У Рахунковій палаті зазначають, що затверджені Мінсоцполітики видатки на прикладні наукові дослідження фактично забезпечують лише утримання штатної чисельності наукових установ, які належать до сфери управління міністерства, а новлення матеріально-технічної бази цих установ не відбувається.