ua en ru

Міноборони направило на закупівлю речей для потреб армії 121 з 152 млн грн, зібраних громадянами України

Міноборони направило на закупівлю речей для потреб армії 121 з 152 млн грн, зібраних громадянами України Джерело фото:EPA

Міністерство оборони України направило на закупівлю речового майна для потреб армії 121 з 152 млн грн, які були зібрані громадянами України в рамках акції "Підтримки українську армію". Про це в ході брифінгу заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на 19 грудня в рамках акції "Підтримки українську армію" Збройні сили України отримали в якості допомоги від громадян понад 152 млн грн. 140 млн - це грошові перекази на матеріально-технічне, інше - на медичне забезпечення української армії", - заявила Кушнір.

За її словами, 121 млн з цих коштів Міноборони направило на закупівлю речового майна, і на сьогоднішній день ЗСУ вже отримали близько 43 тис. спальних мішків, більше 80 тис. пар звичайних і 3 тис. пар утеплених берців, близько 9 тис. пулезахисних шоломів.

"Одночасно Міністерство оборони України замовило на підприємствах промисловості наступне кількість речового майна, в якому потребують ВСУ: 10 708 кевларових шоломів, 89 тис. пар чобіт з високими берцями, у тому числі 42 тис. пар утеплених, 48 тис. пгар літніх і 60 тис. утеплених польових костюмів, 40 тис. утеплених польових штанів, 40 тис. шапок фесок, 90 тис. комплектів трикотажної натільної білизни, в тому числі 30 тис. комплектів теплого одягу, 250 тис. пар напіввовняних шкарпеток і 30 тис. пар трикотажних рукавичок", - повідомила Кушнір.

Вона додала, що сума благодійної допомоги на медичне забезпечення ЗСУ склала понад 12 млн грн, і ці кошти Міноборони України набуло вже близько 632 тис. засобів медичного призначення, в тому числі 23 тис. упаковок перев'язувальних і шовних матеріалів, 85 тис. комплектів інфузійних розчинів та кровозамінників, 400 тис. упаковок антибіотиків і 55 тис. упаковок знеболюючих не наркотичних засобів, антисептичних засобів і вітамінів для солдатів.

"Крім того, громадські організації та волонтери передали військово-медичним підрозділи ЗСУ лікарських засобів та медичного майна на загальну суму понад 81 млн грн", - заявила Кушнір.

Також, за її словами міністерство придбало для військово-медичних закладів за кошти держбюджету лікарські засоби на загальну суму понад 34 млн грн, на медичне обладнання загальною вартістю близько 15 млн грн.

"Для профілактики та лікування вірусних захворювань Міноборони закупило для військових частин ЗСУ на 4 млн 600 тис. грн противірусних лікарських засобів та на 364 тис. грн вакцини для профілактики грипу", - сказала Кушнір.

Нагадаємо, раніше в Міноборони повідомили, що українська армія за тиждень отримала 1,3 тис. бронежилетів.

Напередодні Латвія передала 3,5 тонн гумдопомоги для дітей українських військовослужбовців.

Крім того, повідомлялося, що Австралія і Польща найближчим часом нададуть гумдопомогу ВСУ.