ua en ru

Мінінфраструктури пропонує замінити ліцензії таксистів на ряд дозвільних документів

Міністерство інфраструктури України пропонує ввести замість ліцензії таксистів дозвіл на автомобіль таксі та дозвіл на діяльність інформаційно-диспетчерської служби. Про це йдеться в проекті закону "Про перевезення на таксі", який Мінінфраструктури розробляє спільно з Профспілкою таксистів України, повідомляє прес-служба відомства.

"У проекті закону буде чітко визначені основні терміни, які регулюють сферу перевезень на таксі, а також права та обов'язки перевізника, замовника і водія таксі. Замість ліцензій планується ввести більш конкретні і зручні документи: дозвіл на автомобіль таксі та дозвіл на діяльність інформаційно-диспетчерської служби, які будуть видаватися в місцевих дозвільних центрах. Ці дозволи будуть надавати право працювати на території певної адміністративної одиниці. Місцева влада також повинна організувати стоянки таксі. Законодавчо планується закріпити такі обов'язкові ознаки автомобіля таксі як розміщення даних про тариф, обладнання справним таксометром, розпізнавальний ліхтар на даху автомобіля і тому подібне", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Дотримання законодавства перевізниками та інформаційно-диспетчерськими службами буде контролювати Укртрансінспекція і Державтоінспекція.