ua en ru

Мінінфраструктури підготувало порядок інформування населення про зміни руху транспорту при НС

Міністерств інфраструктури України підготувало порядок інформування населення про зміни графіка руху транспорту у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури.

Даним порядком визначено принципи організації органами виконавчої влади та підприємствами-перевізниками заходів щодо сповіщення громадян про скасування або заміну рейсів (уточнення режимів руху) пасажирського транспорту у зоні надзвичайної ситуації.

"До інформування населення про зміни у графіку руху, із зазначенням напрямків, де впроваджується заборона або обмеження, залучаються Мінінфраструктури та інші центральні органи виконавчої влади, місцеві органи виконавчої влади, які створюють територіальні підсистеми цивільного захисту, "Укрзалізниця", власники автостанцій, а також підприємства, що здійснюють перевезення пасажирів будь-якими видами транспорту", - йдеться у повідомленні.

Рішення про обмеження руху транспорту внаслідок надзвичайної ситуації приймають: МВС, Укртрансінспекція, "Укравтодор", керівники територіальної підсистеми цивільного захисту, відповідна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, комісія з питань надзвичайних ситуацій, "Укрзалізниця", уповноважений керівник з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації або особа, яка виконує його обов'язки.

При наявності підтвердженої ситуації про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації, яка безпосередньо впливає на безпеку руху транспорту, керівник підприємства, установи, організації, на території якого виникла надзвичайна ситуація, може в установленому порядку вносити органам влади та підприємствам пропозиції щодо заборони чи обмеження руху транспорту.

Відповідно до порядку органи влади здійснюватимуть оперативний обмін інформацією щодо обмежень руху транспорту та правил поведінки в умовах загрози або виникнення надзвичайної ситуації.

У свою чергу перевізники повинні поінформувати своїх пасажирів про відміну чи перенесення термінів рейсів та маршрутів руху пасажирського транспорту не пізніше, ніж за годину до запланованого часу відправлення та прибуття, а також сповістити про виникнення перешкод на шляху прямування під час руху.

"Повідомлення такого характеру розміщуватимуться у засобах масової інформації, на офіційних Інтернет-сайтах, у місцях бронювання та продажу квитків, на інформаційних табло тощо", - йдеться у повідомленні.

Відповідний проект наказу розміщено на офіційному сайті відомства. Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування.

Читайте також: У Чернівецькій обл. на автомобільному мосту стався пролом залізобетонної плити