ua en ru

Місцева влада Івано-Франківська, Вінниці та Києва визнана найбільш публічною, - "ОПОРА"

Місцева влада Івано-Франківська, Вінниці та Києва визнана найбільш публічною в Україні за результатами дослідження громадянської мережі "ОПОРА".

Місцева влада Івано-Франківська, Вінниці та Києва визнана найбільш публічною в Україні за результатами дослідження громадянської мережі "ОПОРА". Про це на прес-конференції заявив координатор кампанії "Вимірювання індексу публічності місцевого самоврядування" Олександр Неберикут, передає кореспондент РБК-Україна.

У трійку міст з найвищим індексом публічності місцевого самоврядування увійшли три міста: 67% - Івано-Франківськ (задовільний рівень), 63% - Вінниця (задовільний рівень), 58% - Київ (низький рівень).

Але жодне з міст не подолав позначку індексу "публічного міста" (81%-100%).

Місцева влада Івано-Франківська, Вінниці та Києва визнана найбільш публічною, - "ОПОРА"

При цьому, індекси публічності (все на задовільному рівні) міських голів розподілилися таким чином: 68% - Івано-Франківськ, 67% - Вінниця, 63% - Хмельницький, 62% - Київ.

Зазначимо, що найнижчий показник публічності місцевої влади опинився в Донецьку - 34%.

"Донецьк - це проблемна територія. На жаль, раніше прийнятий закон про особливий статус цієї території, не регулює і не забезпечує законне і конституційне самоврядування. Ми як громадськість, будемо вимагати від влади прийняття такого закону, який забезпечить реальне розвиток міста", - пояснив координатор вимірювання Індексу публічності" в Донецьку Олександр Клюжев.

Якщо в минулому році, за його словами, це місто з низьким індексом публічності, але з можливістю розвитку, то сьогодні такої можливості не спостерігається.

"Регрес головним чином стався в Донецькій міськраді, який фактично з червня місяця взагалі не існує. Частина депутатів співпрацює з нелегітимними елементами, терористичними організаціями, частина депутатів взагалі не беруть участі в тому, щоб врегулювати ситуацію. Неможливість виконання Лук'яненко - міським головою - виконання своїх зобов'язань сьогодні вплинула на індекс публічності", - сказав він.

Зазначимо, порівняльне дослідження проводиться другий рік поспіль - в 2013 р. проект охопив 11 міст, а в 2014 р. об'єктом моніторингу стали муніципалітети всіх обласних центрів України. Активна фаза дослідження тривала протягом липня-вересня.

Нагадаємо, в середині жовтня ДНР захопила сайт мерії Донецька і оголосила там про призначення нового "мера".