ua en ru

Мера Сєвєродонецька, 59-річного Валентина Казакова викликали до військкомату

Військовий комісар Сєвєродонецька Олег Чехута сьогодні, 31 жовтня, вручив запрошення до військкомату меру Валентину Казакову. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

Процес вручення відбувся у присутності ЗМІ у службовому кабінеті мера одразу після закінчення сесії Сєвєродонецької міськради. Як зазначено в запрошенні, в понеділок, 3 листопада, Казакову необхідно з'явитися до військкомату для уточнення облікових даних і визначення на придатність до проходження військової служби, а із собою необхідно мати паспорт та військовий квиток.

"Під час вручення запрошення мер спочатку спробував пояснити, що вже досяг 60-річного віку, але на уточнююче запитання одного із журналістів був змушений зізнатися: "А, так, ще 59". Після чого додав, що готовий захищати Батьківщину і має відповідну спеціальність - свого часу служив у ракетних військах", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні голова Луганської ОДА Геннадій Москаль попередив Валентина Казакова, що, якщо протягом доби в Сєвєродонецьку не буде повністю подано тепло, мер буде відправлений до зони АТО. За розпорядженням Москаля, опалювальний сезон на контрольованій України території Луганської області повинен був розпочатися ще 22 жовтня, проте в Сєвєродонецьку тепло до деяких багатоповерхівок не подали досі.

Нагадаємо, за даними ОБСЄ, ЛНР намір співпрацювати в Луганській ОДА у сфері відновлення комунального комплексу.