ua en ru

Лутковська: події в Криму базуються на вигаданих порушеннях прав людини

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська вважає, що ескалація конфлікту в Криму базуються на вигаданих порушення прав людини.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська вважає, що ескалація конфлікту в Криму базуються на вигаданих порушення прав людини. Про це вона сказала в інтерв'ю РБК-Україна.

За її словами, вона не отримувала жодних заяв щодо порушення прав російськомовного населення в контексті свободи використання російської мови, а також жодних заяв щодо дискримінації російськомовного населення в Криму.

"Враховуючи те, що ми не отримували жодного такого повідомлення щодо порушення прав у Криму від пана Лукіна (російський омбудсмен - ред.), я роблю відповідний висновок, що таких порушень не було. І, відповідно, ті події, які сьогодні відбуваються в Криму, абсолютно безпідставно базуються на вигаданих порушення прав людини", - зазначається Лутковська.

"Більш того, і Рада з прав людини при Президенті РФ на підставі тих звітів, які отримав від своїх членів, що перебувають досить тривалий час у Криму, також прийшов до висновку, що заяви про масові та системні порушення прав російськомовного населення в Криму є безпідставними", - додала вона.

Нагадаємо, Росія звинувачує нові влади України у утиски російськомовного населення.