ua en ru

Льотчиця Савченко вирішила йти в нардепи, щоб врятуватися з російської в'язниці, - сестра

Українська льотчиця Надія Савченко, яка зараз перебуває під арештом в СІЗО Воронежа (Росія), вирішила балотуватися кандидатом у депутати Верховної Ради України, щоб врятуватися з російської в'язниці. Про це на брифінгу в Києві заявила сестра Надії Савченко Віра Савченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не збиралися нічого такого робити, але правове поле в цій справі (справі Савченко, - ред.) відсутнє. Після виборів про неї якщо не забудуть, то забудуть наполовину, тому потрібно перевести цю справу в політичну площину", - сказала вона.

Також Віра Савченко пояснила, чому вибір сестри припав саме на "Батьківщину". "Надя завжди раніше була прихильна до особистості Тимошенко. Тимошенко зможе допомогти, це впізнавана людина у Європі", - зазначила вона.

Льотчиця Савченко вирішила йти в нардепи, щоб врятуватися з російської в'язниці, - сестра

(Сестра Надії Савченко Віра. Фото: Twitter @uacrisis)

Нагадаємо, Надія Савченко на виборах до Ради 26 жовтня очолить список партії "Батьківщина".

33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь як доброволець батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ЗСУ. Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії e слідчому ізоляторі Воронежа. Російська влада інкримінує Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.

15 вересня Воронезький обласний суд відхилив скаргу захисту української льотчиці Надії Савченко на рішення про продовження терміну її утримання під вартою до 30 жовтня 2014