ua en ru

Кременчуцький телеканал "Візит" відновив мовлення

Колектив телеканалу "Візит" (м. Кременчук, Полтавська обл.) відновив мовлення після втручання в ситуацію правозахисників та міжнародних організацій. Про це йдеться у заяві журналістів телеканалу.

Як раніше повідомлялося, 15 жовтня працівники кременчуцької ТРК "Візит" у знак протесту проти тиску припинили мовлення. Як йдеться у відкритому листі колективу ТРК, акція протесту стосується захисту директора телекомпанії "Візит" Олександра Мельника і спроб запровадження цензури з боку місцевих органів влади.

"Власника телекомпанії затримали за звинуваченням в організації вбивства мера спеціально, щоб виключити канал з виборчого процесу. Ряд кандидатів побудували свою виборчу кампанію на мітингах і загрози нашої телекомпанії. Кандидат Шаповалов, який монопольно використовує адмінресурс на цих виборах, готовий на все щоб ми замовкли", - прокоментували ситуацію журналісти телеканалу "Візит".

Нагадаємо, директору ТРК "Візит" висунули обвинувачення в організації вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенко. На даний момент йде судове розслідування.

"Власник телекомпанії "Візит" Олександр Мельник не замовляв вбивства Бабаєва. Мотивів немає. Бабаєв намагався націоналізувати телеканал "Візит", розуміючи його авторитет і вплив, але програв усі суди, включаючи Верховний. Конфлікт був закінчений в суді", - зазначив адвокат Анатолій Башловка.