ua en ru

Кількість смертей від туберкульозу в Україні за 3 роки знизилася на 30%, - Богатирьова

В Україні за останні три роки смертність від туберкульозу знизилась на 30%. Про це заявила міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас висока смертність від туберкульозу. Але якщо взяти останні три роки, то смертність знизилася на 30%", - заявила Богатирьова.

Вона також додала, що сьогодні в Україні відступила епідемія туберкульозу: "Епідемією вважається показник, коли 1% населення хворіє на інфекційну хворобу. Найскладніша ситуація була в 2005 р. тоді на 100 тис. населення було 100 хворих, тобто 1%. Сьогодні цей показник 67,5 на 100 тис. населення", - додала Богатирьова.

Вона також додала, що на боротьбу з туберкульозом держава щорічно витрачає близько 170 млн грн. "У цьому році 175 млн грн виділено для того, щоб забезпечити медустанови медикаментами для лікування хворих на туберкульоз. Додатково в цьому і минулому році виділено близько 22 млн грн для того, щоб забезпечити лабораторії необхідними матеріалами, щоб можна було проводити дослідження".

Крім того, за її словами в минулому році було створено 39 установ для примусового лікування туберкульозу. Лікування пройшли 360 хворих.

Читайте також: Кабмін встановив щорічну матеріальну допомогу працівникам протитуберкульозних закладів.