ua en ru

Коаліційна угода передбачає створення в Україні Національної поліції

Коаліційна угода передбачає створення в Україні Національної поліції
Коаліційна угода передбачає створення в Україні Національної поліції в рамках проведення реформи правоохоронних органів.

Коаліційна угода передбачає створення в Україні Національної поліції в рамках проведення реформи правоохоронних органів. Про це йдеться в тексті угоди, яку було підписано 21 листопада партіями "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", Радикальна партія, об'єднання "Самопоміч" та ВО "Батьківщина".

"Створення Національної поліції (ЦОВВ в системі МВС, які реалізують політику у сфері протидії злочинності та забезпечення громадського порядку)", - сказано в одному з пунктів документа.

Передбачається, що в систему Національної поліції увійдуть поліція громадської безпеки (єдина патрульна служба і служба участкових інспекторів), кримінальна поліція (оперативно-слідчі органи), підрозділи поліції спеціального призначення (уніфіковані підрозділу швидкого реагування), судова поліція;

В цілому Міністерство внутрішніх справ після реформи повинно формувати політику в таких сферах: протидії злочинності та забезпечення громадського порядку; управління державним кордоном; протидії нелегальній міграції; цивільного захисту,пожежної безпеки та протидії надзвичайним ситуаціям.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що вже з січня 2015 р. міліціонери в Україні стануть поліцейськими.