ua en ru

Кличко запропонував Київраді звільнити "Жовтень" від орендної плати на час ремонту,

Кличко запропонував Київраді звільнити "Жовтень" від орендної плати на час ремонту,
Мер Києва, голова КМДА Віталій Кличко запропонував Київській міській раді прийняти рішення про звільнення кінотеатру "Жовтень" від орендної плати на час проведення ремонту.

Мер Києва, голова КМДА Віталій Кличко запропонував Київській міській раді прийняти рішення про звільнення кінотеатру "Жовтень" від орендної плати на час проведення ремонту. Про це Кличко заявив сьогодні в ході наради з депутатами Київради, передає кореспондент РБК-Україна.

Також, за словами Кличка, буде створено благодійний фонд для відновлення кінотеатру.

"Жовтень" залишиться у власності киян, київської громади, і всі спроби перепрофілювання кінотеатру будуть жорстко каратись. Я вношу пропозицію, щоб на майбутній сесії Київрада ухвалила рішення про звільнення "Жовтня" від орендної плати на час відновлення і ремонтних робіт", - заявив Кличко.

Також, за словами мера, для відновлення кінотеатру буде створено благодійний фонд "Відновимо разом".

"Він буде наповнений, а кошти ми спрямуємо на відновлення кінотеатру", - повідомив Кличко.

Крім того, депутати Київради на нараді підтримали голосуванням руками резолюції про звернення до Міністерства внутрішніх справ та Генеральної прокуратури України щодо необхідності розслідування причин умисного підпалу кінотеатру.

Нагадаємо, пожежа в кінотеатрі "Жовтень", який розташований в Подільському районі Києва по вул. Костянтинівська, 26, виникла ввечері 29 жовтня. Рятувальники п'ять годин гасили її. Вогнем, зокрема, було знищено дах кінотеатру на площі 300 кв. м.

За фактом підпалу кінотеатру "Жовтень" в Києві відкрито кримінальне провадження.