ua en ru

Київський університет ім. Тараса Шевченка покращив позиції у міжнародному рейтингу ВНЗ

Київський національний університет імені Тараса Шевченка покращив позиції у щорічному міжнародному рейтингу вузів, опублікованому QS World University Rankings.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка покращив позиції у щорічному міжнародному рейтингу вищих навчальних закладів, опублікованому QS World University Rankings.

Так, у рейтингу 2014/15 університет ім. Шевченка увійшов у групу "421-430", тоді як у минулому році він був віднесений до групи "441-450". Це найвища позиція серед українських вищів у рейтингу 2014/15.

Всього у рейтинг потрапили шість українських вищих навчальних закладів.

Зокрема, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, який у минулому році взагалі не потрапив у рейтинг, тепер увійшов у групу "481-490".

Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" також поліпшив свої позиції - група "551-600" проти "601-650" роком раніше.

Сумський державний університет у рейтингу 2014/15 увійшов у групу ВНЗ "651-700", тоді як в минулому році його не було в рейтингу.

Донецький національний університет і Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", як і в минулому році, у новому рейтингу були віднесені до групи "701+".

Зазначимо, як повідомляли в Міністерстві освіти України, за результатами вступної кампанії 2014 р. Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" за кількістю поданих заяв абітурієнтів зайняли 2 та 4 місця відповідно, тоді як лідером став Львівський національний університет імені Івана Франка.