ua en ru

Київська влада запускає GPS-моніторинг перевізників побутових відходів

Комунальне підприємство "Київкомунсервіс" запускає єдину систему GPS-моніторингу та координації роботи підприємств-перевізників побутових відходів.

Комунальне підприємство "Київкомунсервіс" запускає єдину систему GPS-моніторингу та координації роботи підприємств-перевізників побутових відходів. Про це повідомив керівник КП "Київкомунсервіс" Євген Русін, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Система передає сигнал в режимі онлайн на монітори, розташовані на підприємстві. Це суттєво допомагає при здійсненні контролю за вивезенням відходів, оскільки працівники можуть відслідковувати де, коли і скільки вивіз відходів кожен сміттєвоз, і при роботі зі скаргами мешканців столиці", - розповів Русін.

Крім цього, за його словами, зараз також налагоджується подальша співпраця із сміттєспалювальним заводом "Енергія" для поліпшення умов роботи перевізників та забезпечення ефективної роботи заводу.

"На заводі впроваджується система електронного зважування, що значно прискорить і спростить контроль за кількістю вивезених твердих побутових відходів. Планується установка електронних чіпів для фіксації даних кожної машини, що забезпечить швидку й автоматизовану процедуру оформлення перевізників для більш якісного надання послуги", - зазначив Русін.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Києві з 22 вересня до 31 жовтня триває осінній місячник з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста.