ua en ru

Київська обласна митниця регулярно порушує законодавство, - прокуратура

Прокуратура Київської області провела перевірку дотримання посадовими особами Київської обласної митниці вимог Митного кодексу України при здійсненні провадження у справах про порушення митних правил, в ході якої встановлено непоодинокі порушення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Ківеской області.

Незважаючи на те, що в Київській обласній митниці наявні постанови Бориспільського міськрайонного суду про визнання правопорушників винними у вчиненні порушення митних правил та накладення на них стягнень у вигляді штрафу як з конфіскацією вилученого майна так і без такої, в даний час рішення про передачу митним органом у виконавчої служби конфіскованого майна ще не прийнято.

Також перевіркою складу обласної митниці терміналу D аеропорту "Бориспіль" встановлено порушення порядку зберігання конфіскованих за рішенням суду вилучених за протоколами товарів, що зберігаються в поліетиленових пакетах, у яких маються папірці з зазначенням тільки номера протоколу про порушення митних правил.Крім того, митниця не контролює виконання своїх постанов про накладення штрафів на громадян-порушників, зокрема щодо своєчасності сплати цих штрафів до Державного бюджету України.

Виявлено випадки, коли штрафи були сплачені у понад встановлений п'ятнадцятиденного строк для добровільного виконання. Більше того, сплачені порушниками штрафи надходять в обласну митницю, а не на рахунок Державного казначейства України в області, як це визначено законодавством.

На усунення виявлених порушень заступником прокурора області начальнику Київської обласної митниці внесено подання, яке задоволено, до відповідальності притягнуто 2 особи.