ua en ru

КМДА планує створити нові автобусні маршрути на Позняках, Осокорках і Харківському масиві

Міська влада почала розробку нової схеми мережі міського пасажирського транспорту на житлових масивах Позняки, Осокорки та Харківський.

Міська влада почала розробку нової схеми мережі міського пасажирського транспорту на житлових масивах Позняки, Осокорки та Харківський. Про це повідомив радник голови КМДА з питань транспорту Олександр Кава.

"Нова транспортна схема для цього району, яка вже розробляється, буде передбачати впровадження нових автобусних маршрутів з автобусами великої та особливо великої місткості для швидкого перевезення пасажирів з житлових масивів до станцій метрополітену", - зазначив Кава.

За його словами, великі житлові масиви в Дарницькому районі, які почали інтенсивно забудовувати в 90-ті роки, зараз не мають якісної мережі наземного громадського транспорту, яка б забезпечила такі перевезення.

Крім того, опрацьовується питання проектування та будівництва нових трамвайних ліній: на вулиці Ревуцького від вулиці Анни Ахматової до вулиці Привокзальної та на вулиці Анни Ахматової та Дніпровської набережної до станції метро "Осокорки".

"Нові лінії нададуть можливість впровадити полускоростные маршрути трамваїв від станцій метро "Осокорки" і "Позняки" у спальні житлові масиви, а також до залізничного вокзалу "Дарниця" та станції міської електрички "Дарниця". Буде також можливість впровадити швидке транспортне забезпечення на найбільш завантаженому ділянці Лівобережжя: від житлових масивів Позняки, Харківський до Ленінградської площі, станції метро "Чернігівська" і Троєщини", - додав Кава.